Varškės apkepas su gritinėle ir aviečių uogiene

Varškės apkepas su gritinėle ir aviečių uogiene
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelė, tarkuota
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Džiūvėsėliai
  • Manų kruopos, 4 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 150 mililitrų
  • Varškė, 0.5 kilogramo
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Razinos, 0.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, pakeliais, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Razinas užmerkti pusvalandžiui. Manų kruopas sudėti į grietinėlę ir palikti išbrinkti . Brinkinti apie pusvalandį. Trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi. Po to sudėti vanilinį cukrų, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, sukrėsti varškę, razinas ir supilti manų kruopas su grietinėle, gerai viską išsukti. Ištirpinti 3 šaukštus ir supilti į masę. Išplakti baltymus iki standžių putų ir sudėti į masę lengvai kilnojant. Skardą pabarstyti džiūvėsėliais ir visą gautą masę sukrėsti į skardą. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių ir kepti 40 minučių. Kai viršus paruduoja, patikrinti dar su dantų krapštuku ar nebelimpa varškė ir išjungti, leisti atvėsti. Patiekti su uogiene, grietinėle, įvairiomis uogomis.

Receptą atsiuntė: meja
» Rašyti komentarą