Varškės apkepas kitaip

Varškės apkepas kitaip
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Džiūvėsėliai, smulkūs, 160 gramų
  • Varškė, liesa, 1 kilogramas
  • Sviestas, lydytas, 100 gramų
  • Grietinė, riebi, 250 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad, SKANAUS!!!

Receptą atsiuntė: Martė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rimante
2013-02-02 13:01
Super, kam svarbu ka dedi i burna, kai nera tu visiskai nenaudingu manu kruopu, o pagrindo isvis nedariau,dejau varske tiesiai i forma. P.S. dar i varske dejau razinu,linu semenu seklyciu ir trynius atskyriau nuo baltymu.Juos isplakiau pabaigoje ir atsargiai imaisiau i paruosta kepti varske
Inga
2011-10-03 19:30
aš vietoj džiūvesėlių dedu sutrintus lb lb sausainukus : }
arina
2011-09-06 20:29
keliom porcijom cia yra?
nika
2011-08-19 12:30
as tai dar idejau obuoliu ir moliugu buvo ziauriai skanu
kristina
2011-05-17 20:37
super apkepukas, tik man asmeniškai galėtu cukraus būti mažiau, saldoka. Mano vyrukas buvo nustebintas 10 balu