Varškės apkepas kitaip

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Džiūvėsėliai, smulkūs, 160 gramų
- Varškė, liesa, 1 kilogramas
- Sviestas, lydytas, 100 gramų
- Grietinė, riebi, 250 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to padarome pagrindą: Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad, SKANAUS!!!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-10-03 19:30
aš vietoj džiūvesėlių dedu sutrintus lb lb sausainukus : }
2011-09-06 20:29
keliom porcijom cia yra?
2011-08-19 12:30
as tai dar idejau obuoliu ir moliugu buvo ziauriai skanu




2011-05-17 20:37
super apkepukas, tik man asmeniškai galėtu cukraus būti mažiau, saldoka. Mano vyrukas buvo nustebintas
10 balu

2013-02-02 13:01