Varškės apkepas

Varškės apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Pienas, šiltas, 0.5 stiklinės
  • Manų kruopos, 6 valgomieji šaukštai
  • Varškė, 600 gramų
  • Sviestas, 30 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Šešis šaukštus manų kruopų užpilkite šiltu, bet neverdančiu pienu. Išmaišykite ir palikite išbrinkti pusei valandos.

Tuo tarpu keturis kiaušinių baltymą atskirkite nuo trynio. Trynį išsukite su cukrumi. Tuomet supilkite išbrinkusias manų kruopas ir suberkite varškę (500 - 600 g), viską gerai išmaišykite.

Tuomet sutarkuokite sviestą ant gautos masės ir vėl išmaišykite. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir dar kartą išmaišykite.

Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų ir supilkite į gautą masę, lengvai viską išmaišykite.

Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite gautą masę.

Kepkite 170°C orkaitėje apie 50 minučių.

Galima patiekti su uogiene, džemu ar jogurtu.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Ignė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Karolina
2020-03-31 17:02
Apie kartą į savaitę kaskart kepu, labai skanu, greitą, super! 10/10
Rima
2019-11-29 01:04
Slykstesnio dalyko nesu valgius, fuj. 2/10
nijole
2016-01-02 20:49
Tikrai labai skanu...10 balų
Arturas
2015-07-26 22:08
Pirma karta gaminau kazka panasaus labai skaniai gavosi viskas idealiai surasyta, bet sitas kiekis vienam zmogui du kartus pavalgyti. Siaip rekomenuoju
ieva
2015-05-28 21:33
Aciu uz recetpa pamaciusi jusu padaryta varskes apkepa atsiminiau mokykla labai megdavau ji