Varškės apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Pienas, šiltas, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 6 valgomieji šaukštai
- Varškė, 600 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Šešis šaukštus manų kruopų užpilkite šiltu, bet neverdančiu pienu. Išmaišykite ir palikite išbrinkti pusei valandos.
Tuo tarpu keturis kiaušinių baltymą atskirkite nuo trynio. Trynį išsukite su cukrumi. Tuomet supilkite išbrinkusias manų kruopas ir suberkite varškę (500 - 600 g), viską gerai išmaišykite.
Tuomet sutarkuokite sviestą ant gautos masės ir vėl išmaišykite. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir dar kartą išmaišykite.
Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų ir supilkite į gautą masę, lengvai viską išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite gautą masę.
Kepkite 170°C orkaitėje apie 50 minučių.
Galima patiekti su uogiene, džemu ar jogurtu.
Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-11-29 01:04
Slykstesnio dalyko nesu valgius, fuj. 2/10
2016-01-02 20:49
Tikrai labai skanu...10 balų
2015-07-26 22:08
Pirma karta gaminau kazka panasaus labai skaniai gavosi viskas idealiai surasyta, bet sitas kiekis vienam zmogui du kartus pavalgyti. Siaip rekomenuoju
2015-05-28 21:33
Aciu uz recetpa pamaciusi jusu padaryta varskes apkepa atsiminiau mokykla labai megdavau ji
2020-03-31 17:02