Varškės - aguonų pyragas

Varškės - aguonų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Sviestas, šaltas, 200 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
Aptepimui:
  • Sviestas
Varškės įdarui:
  • Varškė, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 160 gramų
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos žievelė, natarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Aguonų įdarui:
  • Aguonos, maltos, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Pienas, 50 mililitrų
  • Cukrus, 30 gramų
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.

  2. Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.

  3. Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.

  4. Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.

  5. Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktorija
2022-02-12 21:56
Ar kiaušini mušame į atvėsusiaa aguonas ar dar vis karštas?