Varškės - aguonų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 500 gramų
- Sviestas, šaltas, 200 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Sviestas
- Varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 160 gramų
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos žievelė, natarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Aguonos, maltos, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Pienas, 50 mililitrų
- Cukrus, 30 gramų
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis turės atvėsti. Į puodą pilame pieną, cukrų, aguonas ir, maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti. Įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniais. Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis triname iki trupinių. Kepimo formą sutepame sviestu. Imame 2/3 tešlos ir formuojame pagrindą bei kraštelius.
Ant tešlos pagrindo dedame aguonų įdarą, ant viršaus atsargiai dedame varškės įdarą. Užberiame likusius tešlos trupinius.
Kepame iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsiname.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2022-02-12 21:56