„Varliukai“


- Agurkai, 1 vienetas
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Petražolės
- Pomidorai, vyšniniai, 300 gramų
- Salotos
- Saulėgrąžos, gliaudytos
- Kiaulės kumpis, karšto rūkymo
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas
- Mielės, šlapios, 25 gramai
- Sezamo sėklos
Sumaišome pieną, cukrų bei mieles ir paliekame bent 15 min., kad suputotų.
Tuomet įmušame 1 kiaušinį, suberiame druską bei miltus ir išminkome tešlą.
Užminkytą tešlą uždengiame ir paliekame bent 1 val. šiltai, kad pakiltų.
Tuomet suformuojame mažas apvalias bandeles, sudedame jas ant aliejumi pateptos skardos ir paliekame 10 min., kad pakiltų.
Tuomet aptepame plaktu kiaušiniu, apibarstome sezamo sėklomis, iš saulėgrąžų padarome „akis“ ir kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas bandeles paliekame pravėsti.
Pravėsusias bandeles perpjauname pusiau, užtepame sviesto ir dedame plonas kumpio riekeles, agurko griežinėlius ir pomidorų puseles.
Sudedame sumuštinukus į lėkštę, papuošiame salotų lapais bei petražolėmis.
Skanaus.
2014-04-24 18:45
2013-05-01 10:33


2012-08-23 20:50

2012-01-06 18:43


2014-04-24 18:46