Variacija pagal itališką keksą

Variacija  pagal itališką keksą
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė, 1.5 stiklinės
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
  • Amaretas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Keksas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Trumpas pristatymas :) Šiame recepte gražiausiai atrodo "Panettone" (itališkas kalėdinis keksas), bet galima naudoti bet kokį keksą (ką aš ir dariau), tik dar papildomai pridėjau džiovintų spanguolių ir razinų.

Taigi, iškeptą keksą supjaustome pakankamai storomis riekėmis ir mirkome mišinyje:
kiaušinius ir trynius išplakame, supilame grietinėlę (naudojau pieną su rikota), suberiame likusius prieskonius, tarkuotą apelsino žievę, viską gerai išmaišome.
Gerai išmirkytas riekeles apkepiname svieste po kelias minutes iš abiejų pusių.
Valgyti galima su klevų sirupu (nors ir taip saldu) ar tiesiog mėgautis prie puodelio arbatos.

Skanaus :)

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Elina
» Rašyti komentarą