Vanilinis desertas su vyšnių putėsiais


- Cukrus, + 2 šaukštai, 70 gramų
- Vanilė, lazdelės, 1 vienetas
- Vyšnios, šaldytos/šviežios, 300 gramų
- Pienas, 3,2 % riebumo, 250 mililitrų
- Grietinėlė, 30 % riebumo, plakta, 250 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, tarkuotas
- Grietinė, 18 % riebumo, 3 valgomieji šaukštai
- Želatina, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 3 porcijos.
Sumaišykite želatiną su 2 šaukštais vandens ir atidėkite.
Supilkite į puodą grietinėlę, pieną, 70 g cukraus, vanilinį cukrų ir įdėkite vanilės lazdelę.
Viską, nuolat maišant, kaitinkite, kol ištirps cukrus.
Tuomet užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Išimkite vanilės lazdelę, sudėkite išbrinkusią želatiną ir intensyviai maišykite, kol gausis vientisa masė.
Gautą masę supilstykite į 3 šalčiui bei karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.
Atvėsusius desertus uždenkite folija ir palikite per naktį šaldytuve.
Vyšnių putėsiams išimkite iš vyšnių kauliukus.
Vyšnias be kauliukų sutrinkite ir blenderio pagalba sumaišykite su grietine bei 2 kupinais šaukštais cukraus.
Vyšnių putėsius padėkite į šaldytuvą.
Kitą dieną išimkite desertus iš indelių ir sudėkite į lėkštutes.
Kad desertai geriau išsiimtų iš indelių, įmerkite 2-3 s. indelius į karštą vandenį.
Apibrastykite tarkuotu šokoladu ir šalia patiekite vyšnių putėsius.
Skanaus.