Vaniliniai ledai

Vaniliniai ledai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Plakamoji grietinėlė, 360 mililitrų
  • Pienas, 120 mililitrų
  • Kiaušinių tryniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Vanilės ankštis, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.

  2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.

  3. Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.

  4. Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą