Vaniliniai ledai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Plakamoji grietinėlė, 360 mililitrų
- Pienas, 120 mililitrų
- Kiaušinių tryniai, 4 vienetai
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Vanilės ankštis, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.
Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.
Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.
» Rašyti komentarą