Vaisinės tartaletės su plikytu kremu

Vaisinės tartaletės su plikytu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gramų
  • Miltai, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Bananai, 1 vienetas
  • Kivi, 1 vienetas
  • Mandarinai, 2 vienetai
  • Želė, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą krepšeliams. Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą ir ją padedame į šaldymo kamerą 30 min.

  2. Kol tešla šala, galime pasigaminti plikytą kremą. 3 kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užviriname ir nuolat maišant supilame į kiaušinių masę. Visa tai kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštėja. Nuimame nuo ugnies, ir leidžiame kiek atvėsti. Kai šiek tiek atvėsta įdedame sviesto ir išmaišome.

  3. Išsitraukiame krepšelių tešlą ir formuojame 1cm storio paplotėlius ir dedame į formeles. Pagrindą subadome šakute ir dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.

  4. Iškepusias ir atvėsusias tartaletes atsargiai išimame iš formelių. Dedame ataušusį kremą, gražiai išsklaidome ir ant viršaus išdėliojame vaisius.

  5. Pyragėlių stabilumui viršų galima sutvirtinti želė. Žele aplaistytus pyragėlius pastatome į šaldytuvą kelioms minutėms, kad sustingtų.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Simona
» Rašyti komentarą