Vaidos balandėliai


- Juodieji pipirai
- Kopūstai, 1 vienetas
- Morkos, vidutinės, 6 vienetai
- Pomidorai, 2 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, virti, 200 gramų
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kiauliena, malta, 500 gramų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sultinys, kubelis, 1 vienetas
- Prieskoniai, kiaulienos
Balandėlių įdarui: į keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei 3 sutarkuotas morkas. šiek tiek atvėsusią šią masę sumaišome su mėsa ir ryžiais, pagardiname prieskoniais.
Kopustą pasūdytame vandenyje verdame tol, kol lengvai nusiima lapai. Kiekvienam lapui nupjauname kotelio dalį, kad būtų lengviau sulenkti. Imame mėsos (panašiai vieną didelį šaukštą) dedame lapo apačioje, užlankstome kampus ir susukame.
Likusias 3 morkas supjaustome griežinėliais ir išklojame jomis puodo dugną. ant jų sudedame balandelius.
Viename puodelyje ištirpdiname kubelį sultinio ir pilame ant balandėlių, paskui įpilame dar tiek vandens, kad pusiau būtų apsemti paskutiniai balandėliai. verdame apie 30-40 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedame 2 šaukštus pomidorų padažo.
2011-07-18 21:05
2011-07-18 20:59
2011-06-02 13:50
2010-12-07 15:05


2019-02-18 16:51