Vaflių tortas

Vaflių tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, 300 gramų
  • Vafliai, apvalūs, 1 pakelis
  • Sviestas, 150 gramų
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Brendis, 2 valgomieji šaukštai
  • Chalva, vanilinė, 200 gramų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Riešutai, smulkinti (viršui pabarstyti)
Gaminimo instrukcija:

ŠSmulkiais gabaliukais sulaužykite šokoladą,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas pradės tirpti. Tada sudėkite laužytą šokolądą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol gausis vienalytė masė. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą