Maistas
Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite
Ši Odetos mišrainė taps pavasario hitu: pigu, greita ir skanu
„Ir vėl salotos. Šį karta labai lengvos,sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks,kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis – salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos. Nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Karališkoji šeima niekada nevalgo 4 produktų: štai, kokių
Karališkosios šeimos nariai niekada nevalgo keturių maisto produktų – sužinoję, kas tai, daugelis nustemba. Du iš jų yra įprasti kiekvienam, o vieną jiems draudžiama vartoti dėl rizikos susirgti.
Karališkoji šeima gali mėgautis geriausiais ir įmantriausiais pasaulio patiekalais, tačiau yra keturi maisto produktai, kurių jie paprastai niekada nevalgo rodydamiesi viešumoje.
Šie varškės blynai sužavės visą šeimą: pigu, greita ir skanu
Savaitgalį sumanėte palepinti savo šeimą gardžiais patiekalais? Tuomet siūlome jums išbandyti šiuos nostalgiškus varškės blynelius, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių.
Blynelių ingredientai: 200 g varškės; 3 dideli kiaušiniai; 3 v. š. cukraus; 3 v. š. grietinės; 4 v. š. miltų; 1 a.š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sudėti varškę ir gerai išsukti, kad neliktų varškės gumulėlių, neblenderiuokite masės, o sutrinkite šaukštu.
Pasigaminkite paprastą ledų desertą: itin patiks kavos mėgėjams
Kai už lango vis dažniau lepina saulė, galima atidaryti išsiilgtą ledų sezoną. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itališką desertą – ledus, pagardintus karšta espresso kava bei karamelizuotais riešutais.
Atrado skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens.
Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.
Savaitgalio pietūs pagal Kotryną Starkienę: ne tik puota mėsos mėgėjams, bet ir lengvas desertas
Šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ taps pačia tikriausia puota mėsos mėgėjams.
Laidos vedėja Kotryna Starkienė atskleis tradicinio, aromatingo ir be galo skanaus guliašo receptą, kuris, neabejotinai, netrukus ims puikuotis ir ant žiūrovų stalo. O po tokių pietų, būtinas ir desertas – žinoma moteris ras būdą, kaip nustebinti ir smaližius.
K. Starkienė ne tik parodys, kaip pasigaminti guliašą, bet ir papasakos, kokią mėsą jam rinktis.
Savaitgalio pietums – gaivus citrininis ryžių rizotas: pasigaminti itin paprasta
Pavasarį norisi lengvesnio maisto ir tam puikiai tinka itališki patiekalai. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin gaivų ir skanų itališką citrininį rizotą.
Pasiruoškite sezono pradžiai: kokie įrankiai yra tiesiog privalomi grilio meistrams
Pavasariški orai kviečia paruošti kepsnines ir pradėti grilio sezoną. Jį jau pradėjo ir „Lidl“: nuo balandžio 11 d. visose prekybos tinklo parduotuvėse galite rasti visų grilio sezono pradžiai reikalingų įrankių, kurie ir kainuos itin pigiai, ir yra itin kokybiški bei patvarūs. „Lidl“ ekspertai pataria atidžiai peržiūrėti ir turimų grilio įrankių arsenalą, kuris – būtinas sultingiems ir pasakiškai skaniems patiekalams ant grotelių paruošti.
Atrado superinį šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė
„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.
Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Išdavė, kaip sode atsikratyti šliužų: veikia 100 proc.
Vis aukščiau kylanti saulė kviečia ne tik į savo racioną įtraukti daugiau spalvingų vaisių, bet ir apšviesdama namus primena apie pavasarinį tvarkymąsi. Vienu šūviu galima nušauti du zuikius išleidžiant visai nedaug – iš apelsinų pasigaminti sočių ispaniškų salotų, o šių vaisių žieveles panaudoti namų ruošoje.
„Paprastai laikoma, kad citrusai – šaltojo sezono vaisiai. Tą tikrai galima pasakyti apie mandarinus, tačiau apelsinai populiarūs ištisus metus.
Iš šaldytuvo išimtiems pomidorams padarykite tai: bus žymiai skanesni
Kuo daugiau saulės, tuo labiau norisi šviežių, vasara kvepiančių pomidorų. Esame įpratę juos valgyti visų pirma žalius – įvairiose salotose, ant sumuštinių, jie neatsiejami palydovai prie šašlykų, kepsnių.
Tačiau verta pakepti ir pačius pomidorus – „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė atkreipia dėmesį, kad kepti jie ne tik įgauna dar gilesnį skonį, bet gali tapti ir pagrindiniu visai nebrangiu patiekalu.
Šie turbo greiti kotletukai sužavės visus: užsirašykite receptą
„Pasakysite kokia čia naujiena šie kotletukai? Na, taip ir pati juos kepu daug metų. Tik šįkart vietoj dažniausiai naudojamo majonezo pasirinkau sveikesnį variantą – natūralų jogurtą. O kai pasiilgusi šeima mano ruošto naminio maisto, tai tik surūko šie kepsniukai. Net merginos mano prašė pakartoti kelis kartus“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Vytaras Radzevičius šį produktą ragina išsikepti ant laužo: rezultatas nutebins
Vieniems jau prasidėjo, o kiti jo dar laukia, bet jau visai netrukus visoje Lietuvoje įsibėgės grilio sezonas. Nors grilinimas dažniausiai asocijuojasi su mėsa, pastebima tendencija kepsninėse kepinti ir vaisius bei daržoves. Grilyje šalia mėsos vietos daržovėms bei kitiems gardumynams atranda ir žinomas keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius.
„Kai šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas – nuolat auga, atsiranda ir vis daugiau bandančių juos pakepinti.
Į šaltibarščius įpylė 1 slaptą ingredientą: išėjo tobuli
„Kai atvažiavau į Angliją tada nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir labai ilgėdavomės tokių produktų kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras. Dabar jau nusipirkti galime šių produktų ne tik lietuviškoje parduotuvėje, bet ir lenkų ar net anglų prekybos centre.
Tai va, tais laikais, kai kefyras buvo nepasiekiamas dalykas, o šaltibarščių norėdavosi, mes kelios lietuvaitės buvome atradę gudrybę kuo pakeisti kefyrą. Pirkdavome graikišką jogurtą ir skiesdavome pienu. Būdavo skanu.
Dėl šios valgyklos važiavo ir į patį miesto užkampį: parodė, ką gavo
Privalau jūsų visų atsiprašyti – nusidėjau. Ir jei ne mano antra pusė, tuo nusidėjėlio keliu būčiau dar kurį laiką ėjęs, rašoma Riebaus Katino tinklaraštyje.
Ačiū mano mylimai Katinienei, kuri man priminė, kad esu visiškai apleidęs valgyklų temą, o stačia galva pasinėręs į greito maitinimo įstaigų ar restoranų testavimą. Suprask, vien kebabais ar „vieno šaukšto dydžio” kepsniais savo skaitytojų dėmesio ilgai neišlaikysi.
Ši kopūstų mišrainė taps tikru pavasario hitu: patiks visai šeimai
„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min. Reikės: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; pundelis ridikėlių; pundelis svogūnų laiškų.
Atskleidė superinį šašlykų marinatą: prireiks vos keliolikos minučių
„Šį kartą mūsų sode buvo kepami vištienos šašlykai. Laužau mitus, kad šašlykus reikia marinuoti bent jau kelias valandas...Nė velnio! Pasimarinuoti užteko laiko tik tiek, kol kepsninė buvo paruošta ir jau tinkama kepti. Šašlykai gavosi minkšti, sultingi ir skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atskleidė skaniausių varškėčių receptą: nuo šiol gaminsite tik taip
Savaitgalį siūlome išbandyti tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorės Ilonos varškėčius, kurie tikrai nepaliks abejingų dėl savo skonio ir purumo.
Ingredientai varškėčiams:
400 gr varškės;
2 kiaušiniai;
1 stiklinė miltų;
druskos;
aliejaus kepimui.
Į varškę įmušti išplaktus kiaušinius, suberti miltus, druską ir šaukštu gerai išsukti. Sutepti rankas aliejumi, imti po šaukštą tešlos ir formuoti apvalų varškėtuką.
Kepti keptuvėje ant aliejaus.
Savaitgaliui – cinamoninės bandelės: pasigaminti šį desertą itin paprasta
„Jeigu kepu bandeles, tai tik tokias, kurios vertos nuodėmės“, – taip sako Kotryna Starkienė, kuri TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pasidalino paprastu ir labai skaniu cinamoninių bandelių receptu. Šios bandelės – vieno kąsnio, tad puikiai tiks dalintis su draugais ar giminėmis.
Šį citrininį tiramisu pagaminti gali visi: itin patiks smaližiams
Pavasarinis, labai gaivus ir skanus – toks yra citrininis tiramisu, kurio receptą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė vedėja Kotryna Starkienė. Kaip sako žymi moteris, šis desertas yra „tiesiog nuostabus“.
Citrininiam kremui reikės:
4 kiaušinių
4 kiaušinių trynių
250 gr cukraus
115 gr sviesto
3 citrinų
Kremui reikės:
300–400 gr.