Užkandukai su vištiena


- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 100 gramų
Įdarui dar reiks:
250 g maltos vištienos;
0,5 svogūno;
pipirai ir druska;
prieskoninių žolelių;
1 kiaušinis patepimui;
sezamo sėklos;
aliejus arba sviestas skardai.
Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinį ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, norimos formos formele išspausti tešloje pyragėlius. Į vieno vidurį dėti po nedidelį kiekį mėsos įdaro ir kitu pyragėliu uždengti įdarą ir užspausti kraštelius. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 C orkaitėje. Skanaus :)