Uzbekiškas plovas


- Juodieji pipirai
- Morkos, 500 gramų
- Ryžiai, 400 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Aliejus, 100 gramų
- Aviena, ar kiauliena, 250 gramų
Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja.
Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Galima įpilti truputį vandens.
Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
Skanaus.
2015-01-11 13:45


2013-12-15 10:27
2013-12-14 18:46


2013-04-16 13:53



2017-09-17 18:31