Uzbekiškas plovas

Uzbekiškas plovas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 500 gramų
  • Ryžiai, 400 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska
  • Aliejus, 100 gramų
  • Aviena, ar kiauliena, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mėsa supjaustoma nedideliais, 10—15 g kubeliais ir su trupučiu vandens apkepinama aliejuje, kol beveik suminkštėja.
Svogūnai supjaustomi smulkiais griežinėliais, sudedami į mėsą ir pakepinami, kol truputį aprausta.
Morkos sutarkuojamos, sukrečiamos į mėsą ir 10—15 min. patroškinamos.
Gausiai pasūdoma ir pabarstoma pipirais.
Galima įpilti truputį vandens.
Gerai perplauti ryžiai suberiami į atskirą puodą kur morkos ir užpilami vandeniu, paviršius sulyginamas samčiu.
Kai ryžiai sugeria visą vandenį, jų viduryje padaroma nedidelė duobelė, į kurią įpilama 1—2 šaukštai karšto vandens.
Produktų jokiu būdu negalima maišyti.
Plovas verdamas ant mažos ugnies 20—25 min. dangčiu uždengtame puode.
Po to kauburėliu sukrečiamas į pusdubenį ir ant viršaus sudedami mėsos gabaliukai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Augustė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
sali
2017-09-17 18:31
be kazano plovo nepakaminsi,ir prieskoniu kokius deda uzbekai neradau ivardyto nei vienoir plova gamina apie 3 valandas,skanaus valgant ne uzbekiska plova
jurmina
2015-01-11 13:45
ziaurei skanus plovas
Indrė
2013-12-15 10:27
Beje, neseniai gaminom, tai svogūnas tikrai dedasi. Jis pjaustomas žiedais ir dedamas ant mėsos. Paskui morkos ir ryžiai.
Robis
2013-12-14 18:46
Man labiau patinka turkmeniskas plovas. Bet............del laiko stokos, gaminu lietuviska. sudedu morkas i puoda supjaustytas, mesos gabalus , truputis vandens, kiaulienos tauku ir paverdu kiek. dar idedu visa svoguna ir visa cesnaka. paverdu, paskui idedu ryzius. Kai jie isverda , pasitroskina, ismaisau viska ir idedu 3 saukstus pomidoru padazo. Ismaisau, paverdu ir...............skaniai valgau bet kokios mesos, lietuviska plova. Galima ja vadint ryziu kose su mesa ir kecupu. Bet kas pasakys, kad tai nepanasu i plova? Plovas - jis visoks plovas, kaip ir plokstainis bulviu ar kugelis
Indrė
2013-04-16 13:53
Mano vyras taip pat Uzbekas. Negaliu pasakyti, koks čia plovas (nes jų rūšių tikrai begalybė), nesinori ir kritikuoti, kaip kam skanu, taip tas ir valgo. Reiktų gal rašyti ne Uzbekiškas, o pvz Bucharos ar pan. plovas, kad nekiltų iš kitų pasipiktinimo. O šiais skanaus plovo neįsivaizduoju be kazano (didelio metalinio puodo), kuriame aliejuje "troškinasi" visi ingridientai...kažkaip nepamenu, kad dėtųsi svogūnas...na bet mes kai darome tai kazane kepame avieną su kaulu ir gan nemažais gabalais, dideliame aliejaus kiekyje, vėliau dedame šiaudeliais pjaustytas morkas, kai mėsa apkepa ant viršaus ryžių ir užpilame vandens su lig ryžių lygiu, toliau "verdame" kol ryžiai įgauna aukso spalvą, tada daroma duobutė ir įkišamas visas česnakas, dar "asitroškina" ir aišku būtinai turi dėtis kuminai (tai vazinama зира) ir laaabai niam niam, tik laaabai riebu Čia ko gero Taškento plovas