Upėtakis vyno padaže

Upėtakis vyno padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės, papuošimui
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Upėtakis, pailgi gabaliukai be odos, 4 vienetai
  • Baltas vynas, sausas, 100 mililitrų
  • Konservuoti žirneliai, 100 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinė, 100 mililitrų
  • Sultinys, žuvies, 1 stiklinė
  • Cukinijos, maža, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais, česnakus kubeliais. Upėtakį pašlakstome citrinų sultimis ir pabarstome prieskoniais. Pusę sviesto ištirpiname ir apkepiname česnakus ir kitas daržoves. Karščiui atsparų indą ištepame likusiu sviestu ir beriame ten visas apkepintas daržoves, ant viršaus dedame žuvį apipilame puse kiekio vyno ir puse sultinio. Indą uždengiame folija ir kepame orkaitėje 20 minučių. Kol kepa žuvis, pasiruošiame padažą. Į indelį supilame likusį vyną ir sultinį ir verdame tol, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukeliame nuo ugnies ir supilame išplaktą grietinę su kiaušinio tryniu. Šiuo padažu užpilame žuvį su daržovėmis. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame karštą.

Receptą atsiuntė: Raminta
» Rašyti komentarą