Uogų pyragas su plikytu kremu

Uogų pyragas su plikytu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, plikytam kremui, 120 gramų
  • Cukrus, tešlai, 50 gramų
  • Vanilė, plikytam kremui
  • Vanilė, tešlai
  • Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tryniai, plikytam kremui, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, plikytam kremui, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 200 gramų
  • Pienas, plikytam kremui, 500 mililitrų
  • Druska, tešlai
  • Sviestas, tešlai, 125 gramai
  • Uogos, įvairios šaldytos ar šviežios uogos, 650 gramų
  • Citrinos žievelė, tarkuota, tešlai, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:

Tešlai:
Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, vanilę ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukti mikseriu ar plaktuvu. Įmušti kiaušinį ir gerai išsukti. Persijoti miltus ir į juos įberti žiupsnelį druskos. Per kelis kartus suberti miltus, stengiantis kuo mažiau maišyti. Įmaišius miltus perminkyti tešlą 2-3 kartus, kad suliptų į vieną gabalą. Įvynioti į virtuvinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Ant stalo pasitiesti 1-2 virtuvinės plėvelės lakštus. Ant jos padėti tešlą, uždengti virtuvine plėvele ir iškočioti 4-5 mm storio apskritimą. Nuimti viršutinę plėvelę, ant tešlos uždėti kepimo formą ir apipjauti. Nuimti tešlos perteklių ir tešlą pabarstyti truputėliu miltų, kad neliptų prie kepimo formos. Įkloti tešlą į formą, kad plėvelė būtų viršuje. Subadyti tešlą šakute. Įberti į formelę pupeles, žirnius, ryžius ar pan: tai padės tešlai išlaikyti formą, ji nei susitrauks, nei išsipūs jos dugnas. Kepti įkaitusioje orkaitėje, kol gražiai pagels, maždaug 15-20 minučių. Ištraukti pupeles su plėvele, pakepti orkaitėje dar 5-10 minutes, kol išdžius dugnas. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.

Kremui:
Užvirti pieną. Į dubenį sudėti cukrų bei kiaušinius ir gerai išsukti. Supilti miltus ir gerai įmaišyti. Maišant plaktuvu į kiaušinių masę šliūkštelti užvirusio pieno ir gerai suplakti, kad kiaušiniai nesuvirtų. Maišant po truputį supilti likusį pieną. Supilti visą masę atgal į puodą ir pastatyti ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant plaktuvu pavirti 3-4 minutes. Supilti į indą ar skardą ir palikti atvėsti. Uždengti kremą plastikine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie kremo paviršiaus, kitaip paviršius pasidengs nemalonia plėve. Įdėti kremą į šaldytuvą, o prieš vartojant suplakti plaktuvu. Supilti kremą į pyrago formą ir sudėti ant viršaus uogas. Skanaus!

PATARIMAS. Šaldytas uogas atšildyti ir sultis nuvarvinti.

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą