Ukrainietiški koldūnai su uogomis

Ukrainietiški koldūnai su uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska
  • Uogos, šviežios/šaldytos, 3 stiklinės
  • Grikių miltai, 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Iš kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos paruošiame tešlą koldūnams.
Saldžiam įdarui imame 3 stiklines šviežių arba šaldytų uogų (tinka juodieji serbentai, vyšnios be kauliukų, mėlynės, bruknės ir kt.), užpilame cukrumi, pagardiname cinamonu ir išmaišome (uogas galite trinti arba ne - kaip jums labiau patinka).
Tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame apvali blynelius, ant kiekvieno jų dedame po šaukštelį uogų įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius.
Suformuotus koldūnus dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą