Turkiški koldūnai

Turkiški koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, (padažui), 2
  • Juodieji pipirai, malti (įdarui)
  • Svogūnai, (įdarui), 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, (įdarui), 125 gramai
  • Jautienos faršas, (įdarui), 125 gramai
  • Kiaušiniai, (tešlai), 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, (tešlai), 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, (tešlos plikiniui), 35 gramai
  • Alyvuogių aliejus, (įdarui), 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, (tešlos plikiniui), 140 gramų
  • Druska, (įdarui)
  • Druska, (tešlos plikiniui), 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, (tešlos plikiniui), 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, (padažui), 80 gramų
  • Sultinys, mėsos (įdarui), 80 gramų
  • Baltieji pipirai, malti (įdarui)
  • Žalieji pipirai, malti (įdarui)
  • Raudonieji pipirai, malti (įdarui)
Gaminimo instrukcija:

Papildomai daržovių mišiniui reikės 1 pomidoro, 1 paprikos saldžiosio, 0,25 baklažano,
2 didesnių skiltelių česnako, 0,25 cukinijos, keleto vyšninių pomidorų,
2 šaukštų balzamiko acto, 1 kupino šaukštelio medaus, 0,5 šaukštelio rozmarino ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Į puodą pilti pieną, druską, aliejų ir įdėti 35 g miltų.
Viską kaitinti, intensyviai maišant, kol užvirs.
Truputį pravėsus, dėti išplaktą kiaušinį ir išmaišyti.
Dėti miltus ir labai gerai išminkyti.
Padėti tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Atšaldytą tešlą iškočioti plonai ir supjaustyti į stačiakampiais.
Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėti po bokštelį, iš nurodytų ingredientų, pasigaminto įdaro, šonuose tešlos kraštelius užspausti ir paploninti, paliekant faršo kepurėlę viršuje.
Apvalią kepimo formą ištepti sviestu ir dėti į ją koldūnus ratuku, vidurį paliekant laisvą.
Daržoves supjaustyti trikampėliais ir pamarinuoti česnako, balzamiko acto, medaus, rozmarino, aliejaus bei druskos mišinyje bent 15 min., retkarčiais pamaišant.
Kai išsimarinuos, sudėti į kepimo indo vidurį ir užpilti šaukštą marinato.
Ant koldūnų išdėlioti plonai atpjauto sviesto gabalėlius.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol koldūnų krašteliai parausta.
Likus 10min. iki kepimo pabaigos, galima įpilti pusę stiklinės karšto sultinio, jei nenorite traškių koldūnų kraštelių.
Iškepus pašlakstyti grietine su česnaku.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Lolita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liuciferis
2019-12-27 17:25
taip ilgai daryti nesamonė
Dee
2018-11-13 15:07
Tai jei jau vadinate turkiskais koldunais tai bent jau recepta normalu parasykit kiauliena? Grierine? Turetu buti aviena, jogurtas. Arba vadinkit turkiski koldunai sulietuviniskai
Askim
2016-02-22 09:21
Tikras bei tikintis turkas niekados nevalgys kiaulienos isjuokimas bet ja galima y aviena arba paukstiena pakeisti
sigita
2014-09-28 22:23
pavadinimas tai su lakia fantazija , nesamone
egle
2014-01-19 20:41
Kokia nesamone nuo kada turkai valgo kiauliena