Turkiškas šašlykas su baklažanais

Turkiškas šašlykas su baklažanais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 1 kilogramas
  • Juodieji pipirai, malti
  • Laurų lapai
  • Pomidorai, 300 gramų
  • Svogūnai, 200 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 100 gramų
  • Druska
  • Aviena, 750 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mėsą supjaustyti 25-30 g gabalais, užverti ant iešmų, iškepti šašlykinėje. Patiekti ant stalo karštus su baklažanų piurė.
Baklažanų piurė gaminimas:
baklažanus apkepti alyvuogių aliejuje ir kai atvės, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti.
Aliejuje, kuriame kepė baklažanai, pakepti smulkiai supjaustytus svogūnus. Tada į juos sudėti baklažanus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir lauro lapus.
Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Tada sutrinti per sietelį arba su mikserio pagalba.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą