Turkiškas keksas

Turkiškas keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, džiovinti, 1 sauja
  • Cukrus, 1.5 stiklinės
  • Graikiniai riešutai, 1 sauja
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Saulėgrąžų aliejus, 0.5 stiklinės
  • Jogurtas, natūralus, 1.5 stiklinės
  • Razinos, 1 sauja
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, natūralų jogurtą, suberti vanilinį cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sumaišyti apyskystę tešlą. Sukrėsti karštame vandenyje nuplikytas razinas, džiovintus abrikosus. Suberti smulkintus graikiškus riešutus (pagal skonį, galima dėti ir kitų riešutukų: lazdyno, anakardžių ir pan.). Galima įtarkuoti apelsino žievelę. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Ataušusį keksą papuošti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą