Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais ir goji uogomis

Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais ir goji uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 800 mililitrų
  • Kalakutiena, filė, 250 gramų
  • Ryžiai, basmati, 200 gramų
  • Saliero stiebai, 2 vienetai
  • Špinatai, mažieji, 50 gramų
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Čiobreliai, šviežūs citrininiai , 2 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos goji uogos, 2 valgomieji šaukštai
  • Malta ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 3 žiupsneliai
  • Malti juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalakutieną supjaustyti apie 2x2 cm dydžio gabaliukais, salierus susmulkinti mažais kubeliais. Susmulkinti česnakus ir čiobrelius.

  2. Į gilų puodą įpilti 800 ml vandens, pasūdyti ir užvirti. Į verdantį vandenį dėti ryžius ir išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Likus 5 min. iki ryžių virimo pabaigos sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.

  3. Į puodą su mėsa ir ryžiais berti ciberžoles- išmaišyti, tuomet berti cinamoną, vėl gerai išmaišyti. Tuomet sumesti čiobrelius ir goji uogas, suberti druską ir pipirus (Pipirų galima negailėti, nes man netyčia susipylė pusę indelio ir tai nepagadino skonio, skonis pasidarė ryškesnis ir aštresnis).Viską gerai išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti 20 min. Kas kelias minutes pamaišyti. Jei trūksta vandens, įpilti dar stiklinę.

  4. Baigiant troškinti sudėti česnakus ir špinatus. Gerai išmaišyti ir dar patroškinti 5-10min. Baigus virti palikti 5min. pastovėti ir tuomet tiekti.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą