Turkiška pica

Turkiška pica
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai, 2
  • Čiobreliai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Petražolės, smulkintos, 0.5 stiklinės
  • Pomidorai, nedideli, 4 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 200 gramų
  • Jautienos faršas, 200 gramų
  • Kiaušiniai
  • Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 450 gramų
  • Pienas, tešlai, 200 mililitrų
  • Druska
  • Druska, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
  • Mielės, tešlai, 5 gramai
  • Sūris, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mieles ištirpinti šiltame piene ir supilti į jį plaktą kiaušinį, druską, cukrų, aliejų ir miltus. Užminkyti tešlą, patepti jos viršų aliejumi, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti į šiltą vietą 40 min.
Smulkintą česnaką ir svogūną pakepinti aliejuje. Sudėti faršą, pasūdyti, suberti pipirus, čiobrelius. Į iškeptą faršo įdarą suberti petražoles ir išmaišyti.
Padalinti tešlą į 4 dalis ir iškočioti 4 picos papločius.
Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi ir įdėti vieną paplotį. Ant viršaus uždėti įdaro, palikus 2 cm pločio kraštus: 1/4 faršo, pomidorų kubelius, 1/4 šaukštelio citrinos sulčių, 1/4 tarkuoto sūrio. Papločio kraštus užlenkti ir patepti kiaušinio plakiniu. Taip pat paruošti kitus 3 papločius.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti picą apie 15 min.

Receptą atsiuntė: Smiltė
» Rašyti komentarą