Trupiniuotis su aguonom

Trupiniuotis su aguonom
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinė, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Aguonos, 50 gramų
  • Kondensuotas pienas, 1 skardinė
Gaminimo instrukcija:

Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir dedame į kamerą, kad sušaltų. Sušalus, tarkuojame ant skardos, išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180°C) apie 10 - 12 min., kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3 - 4, po to tiesiog sutrupinu didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir, pamirkius, nuvarviname. Į puodelį su vandeniu įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus, viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą.

Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą