Trupininis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tiek, kad tešla neliptų prie rankų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Uogienė
Gaminimo instrukcija:
Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).
Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.
Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.
Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-02-06 16:51
Labas, gal ir skanus jusu gamoniai, bet ingridientu matavimas "
tiklinemis" tikrai nervina... gal nors stikliniu nuotraukas idekite.... nes pas mane jos 3 skirtingu dydziu... ar ne tiksliau butu jeigu rasytumete gramais... mililitrais...

2013-08-26 17:55
Čia ne trupininis, o tarkuotas pyragas. Taip ir vadindavom "Tarkuotas". Trupininis gaminamas visai kitaip ir atrodo visai kitaip; trumpai tariant - absoliučiai ne toks.
2013-02-20 12:10
Labai skanus pyragas gaunas iš nieko padaryti skanumyna
2013-02-20 12:09
Labai skanus jau 3 kartus gaminau ir dabar gaminsiu...
2015-09-20 14:23