Trupininis pyragas

Trupininis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tiek, kad tešla neliptų prie rankų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Uogienė
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinkite sviestą. Tuomet jį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir nusodinta soda (užpilkite lašeliu acto).

Gautą masę sumaišykite su miltais. Miltų reikės tiek, kad tešla gautųsi pakankamai minkšta formavimui, bet ir nekibtų prie rankų.

Įdėkite tešlą į maišelį ir įkiškite į šaldiklį bent 1 val.

Išėmę, 1/4 tešlos atskirkite ir pasilikite pyrago viršui. Likusias 3/4 sutarkuokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Sutarkavę uždėkite uogienės (aš dariau su juodųjų serbentų), o tuomet ant viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.

Pašaukite pyragą į orkaitę 40 min

Receptą atsiuntė: Virėja
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Monika
2015-09-20 14:23
isbandyta, skanu
komi
2015-02-06 16:51
Labas, gal ir skanus jusu gamoniai, bet ingridientu matavimas "tiklinemis" tikrai nervina... gal nors stikliniu nuotraukas idekite.... nes pas mane jos 3 skirtingu dydziu... ar ne tiksliau butu jeigu rasytumete gramais... mililitrais...
Pffffffffffffffffff
2013-08-26 17:55
Čia ne trupininis, o tarkuotas pyragas. Taip ir vadindavom "Tarkuotas". Trupininis gaminamas visai kitaip ir atrodo visai kitaip; trumpai tariant - absoliučiai ne toks.
Erika
2013-02-20 12:10
Labai skanus pyragas gaunas iš nieko padaryti skanumyna
Erika
2013-02-20 12:09
Labai skanus jau 3 kartus gaminau ir dabar gaminsiu...