Trupininis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, arba margarinas, 250 gramų
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2
- Cukrus, 1 stiklinė
- Miltai, 400 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Uogienė, arba džemas, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 1
Margariną arba sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės.
Tuomet įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės ir viską gerai išmaišykite.
Po truputį įsijokite miltus ir kepimo miltelius, ir išminkykite elastingą, plasteliną primenančią tešlą.
Tešlą suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir valandai dėkite į šaldytuvą.
Po valandos atskirkite ketvirtadalį tešlos ir jį dėkite į šaldymo kamerą.
Likusią tešlą paskleiskite ant švarios, kepimo popieriumi išklotos skardos, šonuose suformuokite bortelius.
Ant viršaus paskirstykite mėgstamą džemą ar uogienę, galite dėti tiek storesnį, tiek plonesnį sluoksnį.
Galiausiai užtarkuokite iš šaldymo kameros išimtą likusią tešlą.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-03-02 13:17
Kepk....
2017-03-11 15:06