Trupininis pyragas

Trupininis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, arba margarinas, 250 gramų
  • Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Miltai, 400 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Uogienė, arba džemas, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Margariną arba sviestą ištrinkite su cukrumi iki baltos, purios masės.

  2. Tuomet įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės ir viską gerai išmaišykite.

  3. Po truputį įsijokite miltus ir kepimo miltelius, ir išminkykite elastingą, plasteliną primenančią tešlą.

  4. Tešlą suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir valandai dėkite į šaldytuvą.

  5. Po valandos atskirkite ketvirtadalį tešlos ir jį dėkite į šaldymo kamerą.

  6. Likusią tešlą paskleiskite ant švarios, kepimo popieriumi išklotos skardos, šonuose suformuokite bortelius.

  7. Ant viršaus paskirstykite mėgstamą džemą ar uogienę, galite dėti tiek storesnį, tiek plonesnį sluoksnį.

  8. Galiausiai užtarkuokite iš šaldymo kameros išimtą likusią tešlą.

  9. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Egė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ilona
2017-03-11 15:06
Labai puikiai
Lina
2017-03-02 13:17
Kepk....