Troškintos širdelės

Troškintos širdelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, (broilerių) širdelės , 200 gramų
  • Morkos, nedidelės, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Paprika, (bet kokios spalvos) , 0.5 vieneto
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai, žolelės, 1 žiupsnelis
  • Gražgarstė
  • Bulvės
  • Krapai
Papuošimui:
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:
  1. Širdelės nuplaunamos ir nupjaustomos visokios atliekėles (gyslelės, riebaliukai) - geriausia apskritai nupjauti patį galiuką. Dėti į verdantį, o ne šaltą vandenį. Palaukti, kol užvirs, nugraibyti putas ir pavirti kelias minutes. Tada šį vandenį nupilti, širdeles nuplauti švariu vandeniu, į puodą įpilti vėl švaraus vandens (geriausia jau verdančio) ir vėl užkaisti. Jeigu susidarys daug putų, vėl procedūrą pakartoti, o jeigu ne, pasūdytame vandenyje širdeles virti apie 8 min.

  2. Per tą laiką pasiruošti ingredientus troškiniui - morkos smulkiai sutarkuojamos, paprikos gabaliuką, svogūną ir česnaką supjaustoma irgi smulkiai. Kai širdelės išvirtos, vanduo, kuriame jos virė nupilamas, - bus reikalingas švarus. Į jį sudedamos širdelės (galima jas perpjauti perpus), morkos, svogūnai, česnakas, paprika, prieskoniai ir troškinama, kol morkos suminkštės – dar apie 10 min. Vanduo turi tik vos apsemti. Paragauti, ar netrūksta druskos.

  3. Baigiant troškinti, įdėti grietinės, leisti užvirti ir išjungti viryklę – palikti pastovėti šiek tiek.

  4. Patiekti su krapais paskanintomis virtomis sutrintomis bulvėmis arba piure ant rukolos paklotėlio.
    Troškinį pagardinti pjaustytomis petražolėmis.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Silva
» Rašyti komentarą