Troškinti rauginti kopūstai

Troškinti rauginti kopūstai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kopūstai, rauginti, 400 gramų
  • Kopūstai, švieži, pjaustyti smulkiais šiaudeliais, 0.5 vieneto
  • Morkos, sutarkuotos burokine tark, 2 vienetai
  • Svogūnai, smulkiai supjaustytas, 1 vienetas
  • Grybai, vovieraitės arba pievagrybiai, smulkinti, 150 gramų
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Petražolės, smulkintos, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinys, 50 mililitrų
  • Aliejus, alyvuogių, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje virš vidutinės liepsnos, nedideliame aliejaus kiekyje, apkepinti svogūnus, maždaug 3 minutes.
    Įdėti morkas, grybus, truputį pasūdyti, pilti dar truputį aliejaus. Viską apkepinti vis pamaišant mentele dar apie 5 minutes.
    Sudėti šviežius kopūstus, česnaką, pipirus. Toliau kepinti apie 10 minutes. vis pavartant mentele.

  2. Kai kepami švieži kopūstai suminkštės, sudėti raugintus kopūstus. Kopūstų raugo neišpilti - jo prireiks vėliau. Troškinti po uždengtu dangčiu dar apie 5-10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilti sultinio arba vandens.

  3. Maždaug po 25-30 minučių kepimo įvyksta svarbiausias momentas - ragavimas. Rauginti kopūstai labai skiriasi savo skoniu, todėl šis kopūstų troškinys niekada nesigaus toks pat, koks buvo prieš tai. Jeigu troškinys per rūgštus - pridėti cukraus, jeigu nesūrus - pasūdyti, jeigu trūksta rūgšties - pilti kopūstų raugo. Paragavus turi būti neaišku, ko jaučiasi daugiau: sūrumo, saldumo ar rūgšties.

  4. Kai pasiekiamas reikiamas kopūstų troškinio skonis, sudėti petražoles ir viską gerai išmaišyti. Dar patroškinti 1-2 minutes.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dalia
» Rašyti komentarą