Troškinti rauginti kopūstai


- Kopūstai, rauginti, 400 gramų
- Kopūstai, švieži, pjaustyti smulkiais šiaudeliais, 0.5 vieneto
- Morkos, sutarkuotos burokine tark, 2 vienetai
- Svogūnai, smulkiai supjaustytas, 1 vienetas
- Grybai, vovieraitės arba pievagrybiai, smulkinti, 150 gramų
- Česnakai, 2 skiltelės
- Petražolės, smulkintos, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultinys, 50 mililitrų
- Aliejus, alyvuogių, 100 mililitrų
Keptuvėje virš vidutinės liepsnos, nedideliame aliejaus kiekyje, apkepinti svogūnus, maždaug 3 minutes.
Įdėti morkas, grybus, truputį pasūdyti, pilti dar truputį aliejaus. Viską apkepinti vis pamaišant mentele dar apie 5 minutes.
Sudėti šviežius kopūstus, česnaką, pipirus. Toliau kepinti apie 10 minutes. vis pavartant mentele.Kai kepami švieži kopūstai suminkštės, sudėti raugintus kopūstus. Kopūstų raugo neišpilti - jo prireiks vėliau. Troškinti po uždengtu dangčiu dar apie 5-10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilti sultinio arba vandens.
Maždaug po 25-30 minučių kepimo įvyksta svarbiausias momentas - ragavimas. Rauginti kopūstai labai skiriasi savo skoniu, todėl šis kopūstų troškinys niekada nesigaus toks pat, koks buvo prieš tai. Jeigu troškinys per rūgštus - pridėti cukraus, jeigu nesūrus - pasūdyti, jeigu trūksta rūgšties - pilti kopūstų raugo. Paragavus turi būti neaišku, ko jaučiasi daugiau: sūrumo, saldumo ar rūgšties.
Kai pasiekiamas reikiamas kopūstų troškinio skonis, sudėti petražoles ir viską gerai išmaišyti. Dar patroškinti 1-2 minutes.