Troškinta stirniena


- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Juodieji pipirai, 5 vienetai
- Laurų lapai, lapai, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės, 2 saujos
- Salierai, stiebai, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Actas, 2 stiklinės
- Vanduo, 2 stiklinės
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Stirniena, 1.5 kilogramo
Marinatui į verdantį vandenį sudedame supjaustytus svogūnus, petražoles, salierus, morkas, suberiame druską, pipirus bei šiek tiek cukraus ir verdame apie 20 min. Baigiant virti, supilame actą.
Mėsą užpilame marinatu ir palaikome apie parą.
Išimta iš marinato mėsa nusausinama, supjaustoma kubeliais, pasūdoma, pabarstoma maltais prieskoniais ir apkepinama keptuvėje su riebalais.
Pakepintą mėsą sudedame į puodą, apibarstome prieskoninėmis daržovėmis, įdedame truputį sviesto, užpilame sultiniu ar virtu vandeniu, kad mėsą apsemtų, ir ant silpnos ugnies troškiname, kol mėsa suminkštėja.
Baigiant troškinti galime įdėti šaukštą grietinės, gerai išmaišyti ir patroškinti dar apie 10 min.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis, bulvėmis ar grikiais.
Skanaus!
2013-08-04 08:55

2011-11-22 15:05
2021-11-23 13:22