Triufeliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, tešlai, virti tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Šokoladas, juodasis, glajui:, 150 gramų
- Druska
- Sviestas, 80 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vaisiai, džiovinti
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu, įmaišyti grietinę. Šia masę suminkyti su persijotais miltais ir kepimo milteliais. Iš tešlos suformuoti mažus kaštono dydžio kamuolėlius ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min. Iškepusius visiškai atušinti.
Dubenį su šokoladu ir sviestu uždėti ant puodo su karštu vandeniu, ištirpinti su žiupsneliu druskos. Šiek tiek atvėsinti.
Kelis iškepusius rutulėlius sutrinti į trupinius. Džiovintus vaisius supjaustyti mažais gabalėliais.
Iškeptus rutulėlius apvilgyti šokolade, jų apačią padažyti smulkiuose trupiniuose, o ant viršaus uždėti džiovintų vaisių gabalėlius. Taip paruoštus triufelius trumpam padėti į šaldytuvą, kad sustingtų šokoladas.
Skanaus.
» Rašyti komentarą