Trintų vaisių ir uogų kokteilis su gaiviuoju spanguolių šerbetu


- Cukrus, 50 gramų
- Spanguolės, 60 gramų
- Vanduo, 20 gramų
- Putojantis vynas, (putojantis vynas), 30 gramų
„Skonio atgaivinimui” po gausių šventinio stalo vaišių...
Šerbeto sudėtinės dalys nurodytos aukščiau.
Vaisių kokteiliui reiks papildomai:
Bananai – 50 g
Vyšnios – 50 g
Braškės – 50 g
Apelsinų sultys – 50 ml
Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sulčių.
Paruoškite šerbetą: sutrinkite spanguoles ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vandeniu, cukrumi, citrinos sultimis ir užvirinkite. Atvėsinkite. Supilkite putojantį vyną ir pastatykite į šaldiklį. Kai masė lengvai pašals, ištraukite ir suplakite elektriniu maišytuvu. Plakite neilgai, maždaug 3 minutes, kad mišinys nepradėtų tirpti, tada vėl įstatykite į šaldiklį. Darydami pertraukas taip plakite kelis kartus, kol masė bus puri ir vientisa.
Taurę papuoškite lengvu šerkšnu - kraštelius pašlakstykite vandeniu ir aplipinkite cukrumi. Supilkite kokteilį, įdėkite šerbeto rutuliuką. Papuoškite žaluma.
Receptas iš Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano "Lokys".
Skanaus!
Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui „Lokys“.