Traškus obuolių pyragas

Traškus obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, (M dydžio), 2 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai, 300 gramų
Įdarui:
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Medus, skystas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas, (lydyto, iš čia paimame ir tešlai)
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminimas: Iš kiaušinių, grietinės, cukraus, sviesto ir miltų suminkome nekietą tešlą ir padedame į šoną, kol pasiruošime obuolius įdarui. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.

  2. Tešlą padaliname į 4 dalis, bet viena jų turi but didesnė, apačiai.

  3. 26 cm skersmens atidaromą kepimo formą išklojame kepimo popierium. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame didžiausią gabalėlį. Jį dedame į formą, padarydami kraštelius.

  4. Tešlą patepame lydytu sviestu, sudėliojame obuolių skilteles, užbarstome šaukštu cukraus, puse šaukštelio cinamono ir apšlakstome šaukšteliu medaus.

  5. Kočiojame antrą tešlos gabalėlį, dedame ant obuolių ir prispaudžiame prie kraštelių, tepame lydytu sviestu, dedame obuolius, barstome cukrum, cinamonu, šlakstome medumi.
    Tada kočiojame trečią gabalėlį, dengiame obuolius, prispaudžiame, tepame lydytu sviestu ir t.t.
    Paskutiniu iškočiotu tešlos gabalėliu dengiame obuolius, prispaudžiame ir viduryje išpjauname nedidelę skylutę, patepame lydytu sviestu.

  6. Tokį traškų gražuolį šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 40 - 50 min.

  7. Iškepusį ir truputį pravėsintą apibarstome miltiniu cukrum.
    Jei valgysite šiltą, galite patiekti su ledais.

    Tikrai labai skanus pyragas...

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vita
2017-08-30 18:10
na va pyragas orkaiteje ziuresiu kaip gausis bet atrodo tai skaniai
Inga
2017-03-10 16:30
Bandau kepti tikiuosi pavyks
antonijo
2015-02-17 20:04
aciū tau Eglute. Labai skanu
antonijo
2015-02-17 20:04
aciū tau Eglute. Labai skanu
antonijo
2015-02-17 20:04
aciū tau Eglute. Labai skanu