Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai be sviesto!

Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai be sviesto!
Traškūs – minkšti amerikietiški sausainiukai (be sviesto!)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 750 mililitrų
  • Šokoladas, gabalėlių ar pabarstukų, 250 mililitrų
  • Kakava, nesaldintos, 190 mililitrų
  • Kiaušinių baltymai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kukurūzų krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilės ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Karamelizuoti kukurūzų dribsniai, nebūtina, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukraus pudrą, kakavą, krakmolą ir druską sumaišome viename dideliame dubenyje.

  2. Į sausų produktų mišinį sudedame kiaušinių baltymus, kiaušinį, vanilės ekstraktą ir viską gerai iškaišome, kol gauname vientisą masę. Galiausiai įmaišome šokoladinius pabarstukus, galite visų nesudėti, pasilikti šiek tiek pabarstyti prieš kepimą.

  3. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos, man gavosi 21 sausainis, priklauso, kokio dydžio sausainių norite – jei norite didesnių, dėkite po daugiau tešlos vienam sausainiui. Kai išdėliosite tešlą, tuomet sušlapinkite rankas šlapiame vandenyje ir suformuokite apvalius sausainius, šiek tiek paplokite, kad būtų plokštesni – maniškiai buvo maždaug 1 cm storio ir 5 cm skersmens. Jei norite, dar galima užbarstyti tų pačių šokoladinių pabarstukų ant viršaus, arba karamelizuotų kukurūzų dribsnių.

  4. Sausainius kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Jei sausainiai plonesni užteks kepti apie 12 min.

  5. Kai sausainiai iškeps – išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių atvėsti, arba tiesiog išimkite iš kepimo skardos, bet palikite, kad kepimo popieriaus. Kai kurie sausainiai gali sunkiau atlipti nuo popieriaus, bet tuomet į pagalbą užtenka pasitelkti plokščią mentelę.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą