Traškios kiaulienos juostelės


- Cukrus, 100 gramų
- Imbieras, 3 gramai
- Krakmolas, 50 gramų
- Porai, 10 gramų
- Kiauliena, 350 gramų
- Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
- Actas, obuolių, 75 mililitrai
- Sojos padažas, 10 mililitrų
- Degtinė, 15 mililitrų
- Druska
- Aliejus, 1 litras
- Sezamų aliejus, 15 mililitrų
Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr. 1 suplakamas baltymas, jis sumaišomas su krakmolu (ištirpinamas su 2 šaukštais vandens), įdedama druskos. Dubenėlyje nr.2 sumaišomas obuolių actas, cukrus, druska, degtinė, imbieras, sezamo aliejus, sojų padažas. l l riešutų ar kito aliejus užverdamas atskirame puode. Kiaulienos juosteles apvolioti suplaktu baltymo, krakmolo ir druskos mišiniu iš dubenėlio nr. 1. Į verdantį aliejų sudedamos apvoliotas juosteles ir kepamos, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug apie 15 min. Iškeptos juostelės išimamos iš puodo. 50 g aliejus, išimtas iš puodo, kuriame kepė juostelės, sumaišoma su dubenėlio nr. 2 ingredientais, šioje masėje troškinamos keptos juostelės apie 1 min. Valgyti sus ryžiais. Skanaus :)
2013-02-23 11:09
Kaip jus suprantat sita sakini?
2012-06-30 20:20


2010-12-19 22:43
2010-12-19 10:29

2014-02-18 13:02