Traškios česnakinės bulvytės

Traškios česnakinės bulvytės
Česnakinės bulvių skiltelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 6 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 5 skiltelės
  • Petražolės, smulkintų, 1 sauja
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.

  2. Sviestą išlydome mikrobangėje.

  3. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.

  4. Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.

  5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.

  6. Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole.

  7. Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Maybach420
2018-11-06 10:26
Žiauriai skaniai gavos, blagadariu už recepta