Traški vištiena su sezamais


- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamo sėklos, 3 valgomieji šaukštai
- Vištienos filė, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus
- Prieskoniai, vištienai
Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, paprieskoniuojame (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandį.
Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.
Patiekiame dar karštą su garuose virtais ryžiais.
Skanaus.
2021-10-24 10:03
2020-07-23 19:00
2018-04-22 20:09
2018-02-27 15:40
2022-02-20 12:56