Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže


- Ananasai, konservuoti, indelis, 1 vienetas
- Česnakai, 4
- Krakmolas
- Kukurūzai, konservuoti
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos
- Paprika, geltona, 0.5 vieneto
- Paprika, raudona, 0.5 vieneto
- Žirniai, konservuoti
- Vištienos filė
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Actas, 1 arbatinis šaukštelis
- Sojos padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus
Vištieną supjaustyti juostelėmis.
Krakmolą apkepimui užpilti vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti, kad nusistovėtų.
Tuomet, nupylus vandenį, gerai išmaišyti su išplaktais kiaušinio baltymais.
Į puodą įpilti nemažai aliejaus ir kepti jame apvoliotą mišinyje vištieną, kol gerai perkeps ir pasidarys traški.
Tada vištieną išimti ir padėti ant maistinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius.
Padažui sumaišyti šiek tiek vandens su sojos padažu ir actu.
Supjaustyti morką ir sukapoti česnaką ir lengvai juos patroškinti.
Tada sudėti konservuotus ananasus, supjaustytus gabaliukais, ir dar šiek tiek patroškinti.
Nenukėlus padažo nuo ugnies, įpilti šiek tiek krakmolo bei vandens mišinio, medų ir, padažui pradėjus tirštėti, nuimti nuo ugnies.
Vištieną apipilti padažu ir sumaišyti.
Paruošti daržoves. Papriką supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę su konservuotomis daržovėmis.
Įpilti aliejaus ir pašildyti keptuvėje.
Į lėkštę sudėti vištieną su padažu ir daržoves.
Skanaus!
2016-06-11 12:24

2016-01-07 14:34


2015-02-22 17:26
Gaminau tą vištieną, gavosi puikiai. Ačiū už receptuką
2014-11-22 16:42
2016-06-28 18:31