Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže


- Vištienos filė, 500 gramų
- Vanduo, šalto, 12 valgomųjų šaukštų
- Kukurūzų krakmolas, arba bulvių krakmolo, 5 valgomieji šaukštai
- Maltas muskatas, arba juodųjų pipirų, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Konservuoti ananasai, 1 skardinė
- Vanduo, šalto, 6 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Kukurūzų krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Saulėgrąžų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Vyno actas
- Ilgagrūdžiai ryžiai, 400 mililitrų
- Šaldyti žirneliai, 250 mililitrų
- Morkos, didelių, 2 vienetai
- Raudonoji paprika, 0.5 vieneto
- Česnakai, 3 skiltelės
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
Garnyrui ryžius išverdame, nepervirti, turi būti kiek kietoki, birūs. Išvirus ryžius, juos perplauti šaltu vandeniu, kad būtų birūs. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais, papriką taip pat supjaustyti šiaudeliais ir apkepti aliejuje ~10 minučių, kol suminkštės, po to sudėti žirnelius, dar pakepti ~10 minučių ir galiausiai sudėti susmulkintus česnakus, viską pakepti ~4 minutes. Apkeptas daržoves sudėti į išvirtus ryžius, pagardinti druska, pipirais.
Padažui didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įpilti aliejaus, įkaitinti ant silpnos ugnies, sudėti pomidorų padažą, sojos padažą, cukrų, gerai išmaišyti kaitinant ant silpnos ugnies. Po to supilti skystį nuo ananasų, vyno actą, išmaišyti ir po to supilti krakmolą ištirpintą 6 valg. š. šalto vandens. Viską pakaitinti vis maišant ant silpnos ugnies ~10-15 min, kol sutirštės, sudėti susmulkintus ananasus, dar pakaitinti ~5 – 10 min. Cukraus, acto, sojos padažo ir pomidorų padažo kiekius galima reguliuotis pagal savo skonį – vieni mėgsta saldžiau, kiti rūgščiau. Jei padažas labai skystas, tuomet sumaišykite dar 1 valg. š. krakmolo poroje šaukštų šalto vandens ir supilkite į padažą, dar pakaitinkite.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelėmis. Pabarstyti druska ir maltu muskatu, ir pamarinuoti ~30 minučių. Krakmolą sumaišyti su vandeniu, turi gautis lipni, gliti masė, jei trūksta vandens, galima daugiau įpilti, įmaišyti vištienos gabaliukus į krakmolo - vandens mišinį. Jei krakmolo mišinio per mažai ir visi gabalėliai nepasidengia, tuomet dar užsimaišykite. Vištienos gabaliukus kepti ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po ~2 minutes. Iškeptus vištienos gabaliukus dėti ant popierinio rankšluosčio. Kai viską iškepsite, visus vištienos gabaliukus sumaišykite su saldžiarūgščiu padažu arba paserviruokite vištienos gabaliukus lėkštėje ir užpilkite šiek tiek padažo. Patiekti su ryžiais.