Traški vištiena amerikietiškai

Traški vištiena amerikietiškai
Traški vištiena amerikietiškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištų blauzdelės, 12 vienetų
  • Kvietiniai miltai, apvoliojimui, 300 mililitrų
  • Druska, apvoliojimui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltieji pipirai, malti, apvoliojimui, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, apytikriai, 500 mililitrų
Marinatui:
  • Pasukos, 375 mililitrai
  • Padažas, mėgstamas aštrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Kajeno pipirai, arba aitriųjų pipirų milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Svogūnų milteliai, arba granulės, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnako milteliai, arba granulės, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti juodieji pipirai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiovintas čiobrelis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Blauzdeles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  2. Marinatui skirtus sausus prieskonius sumaišome inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, palikite marinuotis bent kelioms valandoms.

  4. Apvoliojimui dubenyje sumaišome miltus su druska ir pipirais.

  5. Vištos blauzdeles išimame iš marinato, sudedame į kiaurasamtį nuvarvėti.

  6. Įkaitiname apie 500 ml aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies (jeigu keptuvė didesnė, pilkite daugiau aliejaus).

  7. Blauzdeles apvoliojame miltuose taip, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratome, kad, bekepant, nesviltų keptuvėje.

  8. Blauzdeles po kelias dedame į keptuvę su gerai įkaitusiu aliejumi. Kepame ant vidutinės ugnies 5-6 min. iš vienos pusės, ir tiek pat laiko iš kitos pusės, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus.

  9. Iškepusias blauzdeles dedame ant popierinio rankšluosčio, paliekame kelias minutes truputį pravėsti ir iškart patiekiame. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą