Trapus šlapias aguonų pyragas

Trapus šlapias aguonų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, maltos, 100
  • Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
  • Cukrus, 50 gramų
  • Kiaušiniai, trynys
  • Pienas, karštas, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 90 vienetų
  • Razinos
  • Romas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos žievelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.

Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 200° C.

Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).

Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Elena
2019-12-14 11:57
O kiek miltų?
birute
2015-02-21 00:19
Na ir kiek dabar to sviesto? Gal teiksites receptus parasyti iki galo teisingai?
Cesarius
2014-08-09 18:34
vanilinas ir kepimo milteliai chemija didelė.
igoris
2014-01-27 15:46
skanus ir nesunkus. :-
(anonimas)
2014-01-04 23:21
labai skanu