Trapus šlapias aguonų pyragas


- Aguonos, maltos, 100
- Cukraus pudra, pyragui apibarstyti
- Cukrus, 50 gramų
- Kiaušiniai, trynys
- Pienas, karštas, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 90 vienetų
- Razinos
- Romas, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).
Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
2015-02-21 00:19
2014-08-09 18:34
2014-01-27 15:46



2014-01-04 23:21


2019-12-14 11:57