Trapus pyragas

Trapus pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 300 gramų
  • Razinos, 1 stiklinė
  • Riešutai, lazdyno ir migdolų, 0.5 stiklinės
  • Vanilinas
Gaminimo instrukcija:

1. Razinas užmerkti šaltame vandenyje.
2. Pirmiausia užminkyti pyrago pagrindą - trapią tešlą. Kiaušinių trynius ištrinti su viena stikline cukraus ir sviestu, sudėti miltus, actu gesintą sodą ir vaniliną. Gerai išminkytą tešlą, ruošiant įdarą, palaikyti šaldytuve.
3. Paruošti įdarą. Mėsmalės arba blenderio pagalba sumalti išmirkytas razinas ir citriną be žievelės ir sėklų. Įpilti pusę stiklinės cukraus, gerai išmaišyti.
4. Atšaldytą tešlą įkloti į keturkampę kepimo skardą. Ant viršaus supilti įdarą iš razinų.
5. Keturis kiaušinio baltymus su likusia puse stiklinės cukraus ypač gerai suplakti iki standžių putų ir iš karto jomis sutepti pyrago paviršių.
6. Paskutinis veiksmas prieš kepant - pabarstyti pyrago paviršių maltais riešutais.
7. Kepti, 160 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, apie 50 min. Pjaustyti, kol pyragas dar karštas, nes atvėsęs, bus ypač trapus. Gero apetito!

Receptą atsiuntė: Ona M.
» Rašyti komentarą