Trapus mėlynių pyragas

Trapus mėlynių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Krakmolas, kukurūzų, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Mėlynės, šaldytos/šviežios, 4 stiklinės
  • Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Laimutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa
2012-01-15 10:51
Aš tai irgi nesuprantu ,,šeimininkių", matuojančių sviestą stiklinėmis
Rasa
2012-01-14 14:35
sugalvok tu man sviesta stiklinem matuot))