Trapus mėlynių pyragas


- Citrinos, 1 vienetas
- Cukraus pudra
- Cukrus, 1 stiklinė
- Krakmolas, kukurūzų, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Mėlynės, šaldytos/šviežios, 4 stiklinės
- Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę.
Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu.
Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite.
Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla.
Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos.
Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų.
Skanaus.
2012-01-14 14:35

2012-01-15 10:51