Trapūs ir sultingi kibinai

Trapūs ir sultingi kibinai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kiaulienos šoninė, 500 gramų
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 200 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai.
Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos.
Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.
P.S. Vietoje sultinio galima ištirpdinti kubelį Galina Blanka arba Maggi 0,5 l verdančio vandens ir įberti susmulkintų krapų. Tuomet juo užsigeriant traškūs ir sultingi kibinai vienas po kito tiesiog tirpsta burnoje.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Agnė
2021-01-30 18:01
Labai skaniai gavosi pagal jūsų receptą, ačiū!
Barborra
2019-09-29 13:27
Kibinai gaunasi tobulo skanio, puikus receptas, Aciu recepto autorei!
Julija
2019-08-17 19:05
Labai skanūs kibinai. Geras ir praktiškas receptas. Kepu jau kaži kelintą kartą - šeima vis prašo, nes tokie skanūs. Ačiū!
Tik sviesto reikia būtinai šalto, kitaip tų minimų trupinėlių nesigauna ir kibinai tuomet išeina ne tokie traškūs
Nijolė
2017-11-21 09:54
Nejaugi nematote, kad čia jau iškepti? Tai ir tarpų nereik...
Nijolė
2017-11-21 09:51
Labas, kiek kibinų išeina iš šio kiekio? Ačiū