Trapios tešlos sausainiai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 250 gramų
- Vanilė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 kilogramo
- Sviestas, 250 gramų
- Mielės, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Sviestas su cukrumi sukamas, kol masė pasidaro puri.
Į sukamą masę po vieną įmušami kiaušiniai, suberiami miltai su vandenyje tirpintomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Palaukiama kol iškils.
Tešla turi būti tokio tirštumo, kad švirkščiama pro konditerinę tūtelę išlaikytų formą.
Jei tešla sušilusi — atvėsinama.
Skardoje įtiestas pergamentinis popierius ištepamas riebalais ir pabarstomas miltais.
Sausainėliai padaromi norimos formos ir kepami labai karštoje, 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-05-05 13:25
neilgai 15-20min
bet sausainiai tikrai skanus, tik miltu reikia daugiau negu parašyta... 


2010-03-16 14:33
o kiek laiko reikia kepti? 

2010-03-16 14:19
cool patiekalas 

2010-03-16 14:00
man patiko






2012-04-13 17:35