Tradicinis ispaniškas patiekalas - paelija


- Ryžiai, 300 gramų
- Vištienos filė, 300 gramų
- Sultinys, kybeliais (vištienos), 40 gramų
- Paprika, raudona, 1 vienetas
- Pomidorai, (be sėklų), 2 vienetai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Česnakai, 5 skiltelės
- Šafranas, 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus, 100 gramų
- Pipirai, juodi (jei turite, naudokite dar ir baltus)
- Daržovės, įvairios, 300 gramų
Sultinį paruošti iš sultinio kubelių, trupučio vištienos kauliukų (ką turime). Į įkaitintą aliejų sudėti vištienos(truputį druska įtrintus)smulkintus gabaliukus, apkepti, įpilti truputį vandens ir ištroškinti. Palikti šiltai.
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus smulkintus žiedeliais, česnaką, papriką, smulkintas daržoves. Pridėti vištienos filė, truputį šafrano ir ,maišant, kepti apie 5 min.
Ryžius perplauti, nusausinti ir apkepti aliejuje apie 5 min., įpilti truputį sultinio, truputį druskos, pipirų ir uždengus pavirti apie 25 min., retkarčiais pamaišant.
Kai ryžiai išbrinks, įpilti dar sultinio, sudėti vištienos gabaliukus, troškintas daržoves, pomidorus, druskos, pipirų, smulkiai pjaustytų žalumynų (galima ir jūros gėrybių,jeigu yra mėgstančių), uždengti ir dar viską pavirti apie 5 min. Galima ir puodą su viskuo talpinti į karštą orkaitę 5 min. troškinimui.
(!) Panašiu principu paruošta ir paelja su makaronais ir jūros gėrybėmis.
2015-03-24 15:21
2014-11-24 04:59
2015-03-25 14:31