Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 650 gramų
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, 80 gramų
  • Aguonos, 5 valgomieji šaukštai
  • Sausos mielės, 40 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vandenį užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir sviestu, pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti iki vienalytės masės.

  2. Tuomet suberti miltus, aguonas, išminkyti ir laikyti šiltai, kad pakiltų kelias valandas.

  3. Galų gale iš tešlos iškočioti 1 cm storio, pailgą ritinį ir supjaustyti gabalėliais, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  4. Kepti 15 minučių iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą