Tradiciniai kūčiukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 650 gramų
- Vanduo, 200 mililitrų
- Cukrus, 200 gramų
- Sviestas, 80 gramų
- Aguonos, 5 valgomieji šaukštai
- Sausos mielės, 40 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Vandenį užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir sviestu, pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti iki vienalytės masės.
Tuomet suberti miltus, aguonas, išminkyti ir laikyti šiltai, kad pakiltų kelias valandas.
Galų gale iš tešlos iškočioti 1 cm storio, pailgą ritinį ir supjaustyti gabalėliais, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 15 minučių iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
» Rašyti komentarą