Tradiciniai balandėliai su grybais

Tradiciniai balandėliai su grybais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kopūstai, 1 kilogramas
  • Laurų lapai, lapeliai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Sultinys, daržovių, vištienos, ar kiaulienos
  • Grybai, sūdyti (arba 100 g džiovintų), 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 12-15 min. Apvirtą gūžę išskirstykite lapais, kūjeliu išmuškite sustorėjimus.
Įdarui grybus sumalkite arba sukapokite. Džiovintus išmirkykite piene, išvirkite, sumalkite ar supjaustykite rėželiais. Pakepinkite juos svieste kartu su smulkintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, druską ir gerai išmaišykite.
Ant paruoštų kopūstlapių dėkite įdaro, suvyniokite tūtelės arba voko pavidalu, pavoliokite miltuose ir pakepinkit aliejuje. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, užpilkite sultinio ir troškinkite. Baigdami troškinti, supilkite grietinę ir pomidorų padažą.
Valgoma su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Romas
2010-07-23 11:36
nu eisiu bandyt vyrt is manes ne koks povaras bet gal gausis kas