Tradicinė pica

Tradicinė pica
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, nubrauktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Mielės, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Dar reikės:
2 svogūnų
2 pomidorų
1 ilgojo agurko
6 pievagrybių
500 g fermentinio sūrio
8 pieniškų dešrelių

Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Pašildykite maždaug 160 ml vandens. Į miltų duobutę sudėkite ištirpintas mieles, suberkite cukrų, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų nuo duobutės kraštų. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą suberkite druską, likusį vandenį, aliejų ir išminkykite tešlą. Vėliau ją 10 min smarkiai minkykite ant pamiltuoto stalviršio vis pamušdami ir patempdami į ilgį. Iš tešlos suformuokite rutulį, aptepkite aliejumi ir 2 val palikite šiltai, kad pakiltų, tešlos tūris turi padvigubėti. Tada tešlą dar kartą gerai išminkykite ir padalykite į dvi dalis, iš jų iškočiokite du papločius.
Supjaustykite svogūnus, pomidorus, agurkus, dešreles, pievagrybius griežinėliais, sutarkuokite sūrį. Papločius aptepkite aliejumi, sudėkite pjaustytas dešreles, pievagrybius, svogūnus, pomidorus, agurkus ir apiberkite tarkuotu sūriu. Jau paruoštą picą dar palaikykite 20 min ir dėkite kepti 250 laipsnių orkaitėje, kepkite 15 - 20 min.

Receptą atsiuntė: justelez
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Greta
2010-01-31 19:58
Kaip skaniai atrodo. MMMmmm