Toskaniškas veršienos pjausnys

Toskaniškas veršienos pjausnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Muskatas
  • Špinatai, 400 gramų
  • Kiaulės kumpis, griežinėliai, 2 vienetai
  • Veršiena, riekelės, 2 vienetai
  • Pienas, riekelės, 2 vienetai
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Garstyčių padažas
Gaminimo instrukcija:

Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.

» Rašyti komentarą