Tortas "Tiramisu"


- Cukraus pudra, kremui, 100 mililitrų
- Cukrus, biskvitui, 200 gramų
- Cukrus, kavos sirupui, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Kava, tirpi, kavos sirupui, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Krakmolas, biskvitui, 80 gramų
- Kiaušiniai, biskvitui, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, biskvitui, 100 gramų
- Vanduo, karštas, kavos sirupui, 400 mililitrų
- Grietinėlė, kremui, 450 mililitrų
- Kepimo milteliai, biskvitui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Mascarpone sūris, kremui, 350 gramų
Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų, atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.
Pasiruošiame kavos sirupą laistymui: viską ištirpinti karštame vandenyje.
Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.
Imame vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.Uždengiame likusią gausiai sulaistytą puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
Statome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Skanaus!!!!!!!!!
2013-01-04 10:59



2013-01-29 00:20