Tortas su obuoliniu kremu

Tortas su obuoliniu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, įdarui, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, biskvitui, 200 gramų
  • Cukrus, įdarui, 50 gramų
  • Krakmolas, biskvitui, 100 gramų
  • Obuoliai, įdarui, 750 gramų
  • Kiaušiniai, biskvitui, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, biskvitui, 100 gramų
  • Grietinėlė, riebi, įdarui, 250 gramų
  • Sviestas, ar margarinas, biskvitui, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis. Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Puošti pagal fantaziją: galima tiesiog aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra, galima puošti pabarstukais, tarkuotu šokoladu ar marcipanų mase. Šiuo atveju puošta Dr.Oerkes Regal-Ice balta mase, taip pat ir gėlytės, lapukai iš jo formuoti. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą